3 orsaker till att handla online

Att handla online har under de senaste 15 åren gått från att vara något många ser på med misstänksamma ögon till att vara ett ett naturligt alternativ. I dag kan man handla nästan vad som helst online från böcker till matvaror till produkter för hemmet som fjäderlampa och fönster. Men vad är de största fördelarna med onlinehandel jämfört med traditionella butiker som gjort att dessa växt så i popularitet? Nedan följer tre av de allra största orsakerna.

  1. Större utbud ingen fysisk butik kan konkurrera med det utbud som går att finna på nätet.Oavsett vad man söker går det att finna online ofta för direkt leverans. I de fall en produkt ej finns i lager kan man ofta få en exakt uppgift om hur lång leveranstiden blir vid en beställning. För den med specialbehov går det också att beställa från utländska sidor som amazon, ebay eller alibaba vilket gör att man bara man letar kan hitta i stort sett vad som helst. Många produkter kan också snabbt och smidigt modifieras med tillbehör och olika varianter av färg och material utan extra kostnad. En fysisk butik kan inte på samma sätt erbjuda kunden denna valmöjlighet.
  2. Bästa pris online är det lätt att jämföra olika e-handelssidor och hitta bästa pris och villkor. DE finns flera sidor online specialiserade på att jämföra olika e-handlares priser mot varandra och en sådan prisjämföringssida är en utmärkt portal inte bara för att jämföra priser utan också för att hitta nya e-handelssidor som man inte tidigare kände till. Online butiker kan ofta pressa priserna då de har lägre kostnader för lokaler och personal. Då konkurrensen är hård väljer också många e-handelssidor att skräddarsy specialerbjudanden till tidigare kunder. Detta gör att om man ofta handlar en typ av produkt som kläder eller elektronik från en handlare kan se fram emot att få relevanta specialerbjudanden på produkter som faktiskt är intressanta för ens intressen.
  3. Komfort och diskretion Det är väldigt bekvämt att sätta sig hemma i soffan, läsa recensioner, väga olika alternativ och sedan göra sin beställning. Ofta kan man från en svensk e-handlare få varan skickad redan samma dag. Sedan kan man på en dag eller två hämta upp sitt paket hos ett närliggande ombud eller för en mindre summa få paket levererat direkt till dörren. En annan styrka med e-handel är den diskretion som det erbjuder. Somliga kan uppleva vissa typer av inköp som skamliga eller pinsamma. För den som beställer sexhjälpmedel som glidmedel eller erotiska underkläder kan det vara skönt att få sin beställning hemskickad i ett diskret brunt paket. Det behöver inte bara gälla sexrelaterade produkter utan kan även vara självhjälpslitteratur, kläder och mycket annat. För många kan det vara väldigt skönt att kunna göra en beställning från hemmet utan att behöva besöka en butik och ta kontakt med säljpersonal. Du kan få de produkter du behöver utan att känna det som om någon snokar i ditt privatliv.

 

Dessa är tre starkt vägande orsaker till varför det är allt vanligare att vi när shoppinglustan faller på plockar fram mobiltelefonen eller sätter oss vid datorn istället för att köra iväg till en butik eller ett shoppingcenter. Men det finns en stor mängd andra orsaker som gör att vi allteftersom e-handlare blir mer och mer innovativa kan förvänta oss att deras popularitet bara kommer att växa med åren.

 

Nästa gång du ska handla något kan det vara en god idé att göra en sökning online och se vilka alternativ som finns även om du har en handlare i närheten som du är nöjd med. Chansen är stor att det finns fler alternativ än vad du kände till och du inser att din gamla trotjänare till butik i det närliggande shoppingcentret står sig slätt i konkurrensen. Allt du behöver är en stunds ro där hemma, en internetuppkoppling och ett kreditkort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *