Analklåda – så blir du av med det

Analklåda är ett vanligt symptom som man drabbas av vid proktologiska sjukdomar och det är inte ovanligt alls att man drabbas av sådant under sitt liv. Möjliga orsaker kan vara allt från hemorrojder till irritation vid analöppningen. Du kan även drabbas om du till exempel har dålig hygien i området eller av någon anledning får en spricka vid öppningen. Anledningen till att det kliar är att skadan läker vilket orsakar en irritation vid nerverna. Men även om det sällan är farligt så bör man behandla det så snabbt så möjligt så att man blir av med obehaget.

Analklåda kräver sällan läkarbesök

Det är ganska enkelt att behandla analklåda. Det är något du oftast kan göra i det eget hem genom vanliga produkter man kan köpa på sitt lokala apotek. Tycker man att det är pinsamt att man har den här sortens klåda så kan man istället beställa det online på en webbshop, då slipper du den ångesten. Man bör inte strunta i klådan eftersom det blir värre ifall man inte låter skadan läka ordentligt, så man ska inte klia på platsen för obehaget.

Som tur är kräver sällan den här sortens symptom ett läkarbesök. Det är egentligen bara vid allvarligare bekymmer som det behövs. Till exempel vid hemorrojder kan ett läkarbesök vara en bra idé. Du bör såklart alltid besöka en läkare ifall du har kvar bekymret trots att du testat behandlingsmetoder och dessa inte alls har fungerat. Då kan du få starkare medel som bedövar området eller som bidrar till läkning.

Olika behandlingsmetoder för analklåda

Det är enkelt att beställa dessa produkter och även att använda dem. Det finns som tur är olika behandlingsmetoder dels beroende på varför man fått analklåda men också beroende på hur man själv vill behandla det.

Det finns till exempel stolpiller och krämer för den som lider av hemorrojder. Dessa ska dels bedöva området så att kliandet minskar men de kan också bidra till att hjälpa hudens läkning så att bekymren snabbare går bort.

Det finns också servetter man kan använda ifall man lider av klådan på grund av dålig hygien. Eftersom dessa servetter återställer hudbalansen i området kan dessa även funka ifall man fått symptomen på grund av överdriven hygien vid anal.

Sedan finns det vanliga krämer som man kan använda ifall man fått en vanlig spricka eller repa vid öppningen. Dessa kyler ofta ned området vilket dels bedövar kliandet men det kan också göra att det känns mycket bättre. Dessa är otroligt effektiva ifall du har ett starkt obehag som gått över till en sorts brännande känsla.

Det finns med andra ord en hel del behandlingsmetoder som du kan testa på. Se till att du köper rätt produkt för dina problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *