Ett nytt decennium – så vad nu ??

2021 är året där du måste utmana dig själv och göra några av de saker som du tror kommer att ge dig lite mer livsglädje och energi i vardagen.

Nytt år, nytt jag – eller vad?

Här är ett bud på tio olika nyårsresolutioner, som inte handlar om att du måste kollapsa i dina träningstights och kvävas i broccoli.

 

1. Tala snällt till dig själv

Under de senaste många åren kan nyårsupplösningen ha varit ett trevligare organ. Om du verkligen inte är nöjd med att gå till gymmet eller att släppa maten du gillar, är det kanske inte en nyårsresolution som du bör fortsätta att ha. Prata med dig själv som om du skulle prata med dina flickvänner.

 

2. Var den bästa versionen av dig själv

Du är den viktigaste personen i ditt liv. Var dig själv och gör vad som gör dig lycklig.

Var inte den arga, svartsjuka flickvännen och den bittra kompisen – det finns inte många som gillar henne, och du gillar förmodligen inte att vara henne heller.

 

3. Ha lite mer sex

Sex utlöser endorfiner, vilket hjälper till att påverka vår lycka barometer.

Utforska sovrummet (och överallt) med din partner och njut lite mer. Kanske är det nya decenniet året då du måste köp sexleksaker till honom, dig eller dig.

 

4. Bröt dig mindre

Öva på att trycka på ”pyt-knappen”.

Bussen är alltid försenad, kön vid Føtex är alltid lång och många är irriterande. Låt inte det definiera din dag.

 

5. Om du är missnöjd med något, ändra det

Är du olycklig i ditt förhållande, på ditt jobb eller kanske något personligt, gör sedan något åt det! De flesta saker kan ändras på ett relativt enkelt och konkret sätt. Det är inte nödvändigtvis så komplicerat som vi gör det.

Det är uppenbart att vissa stora beslut kräver lite mer än ett snabbt beslut. Men var inte i något som tynger dig och gör dig till en värre version av dig själv.

6. Prioritera dig själv!

Kom ihåg dig själv. Om du inte orkar vara med tjejerna från din grundskola varannan vecka, när du aldrig har varit vänner, så gör det inte!

Om du aldrig vill vara med dina flickväns pojkvänner, män och barn eller din pojkväns vänner och familj, borde du förmodligen ompröva relationerna.

Du har inte fler timmar om dagen än alla andra, så tänk igen vilka människor som förtjänar din tid.

 

7. Var mer modig

Gillar du att utmana dig själv? Kanske år 2020 är året där du måste komma igång med något som du alltid har drömt om men aldrig vågat. Skaffa frisyren som du alltid har velat, resa ensam eller berätta för den söta på jobbet att du älskar honom. Hoppa in i saker. Vad är det värsta som kan hända?

 

8. Utforska dina kreativa sidor

Vill du lära dig att sticka, lära dig att sätta på ett mördarsmink eller bara vill läsa några fler böcker i år. Vem hindrar dig?

 

9. Ta hand om dig själv

I en karriärvärld kör vi ibland lite för mycket på autopiloten.

Ta hand om dig själv. Sov, köp en cykelhjälm, kom ihåg att äta något av det som är bra för dig, drick ett extra glas rött vin och sova längre på söndagar.

 

10. Något färre att göra

I fortsättning på många av ovanstående avsikter är den sista avsikten att du måste hålla något mer gratis.

Överboka inte dig själv och tryck dig själv så mycket. Livet blir inte bättre av att vara så upptagen att du inte kan hålla jämna steg. Lägg lite ledig tid i dina planer och njut av början av detta decennium lite mer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *