Gör ditt hem mysigt inför Jul och Nyår

Hemmet bör inte bara vara den plats du sover på nätterna – utan det ska helst vara en plats där du kan koppla av från en lång dag och där du kan se fram emot att spendera tid. Och det är därför om du är lik en del andra, att spendera mycket tid på att leta efter prisvärda sätt att göra så att ditt hem känns mysigt och inbjudande. Det har nämnts tidigare att vi människor behöver en viss omgivning, ”vi behöver vår hemmiljö att vara den plats där vi kan ta både personlig och fysisk tillflykt. Det är här som vi kan balansera oss och våra psyken, eftersom vårt hem är den plats där vi kan koppla av, omgruppera och stärka den bästa delen av vilka vi är. ”

När du skapar ett mysigt vardagsrum är det viktigt att välja rätt, men det behöver inte vara dyrt. Det finns massor av stora och små saker du kan göra för ett rum eller utrymme som snabbt och kostnadseffektivt tar det från genomsnittet till något super inbjudande. Och du behöver inte ha en bakgrund inom inredning eller dekorera antingen – bokstavligen vem som helst kan omarbeta sin plats att göra det känns mer avkopplande och återställande. Om du letar efter sätt att ”mysa till” ditt hem, här finns 5 sätt att göra det på:

Olika skikt

Inredningsarkitekt Toni Fairley sade att en av de snabbaste sätten att göra ett utrymme varmt och inbjudande är genom att skikta möbler med filtar och kuddar. Hon rekommenderas skiktning en säng eller soffa med ett täcke och mjuk bomulls filt ovanpå så att du har alternativ för värme, och sedan lägga kuddar av olika former och storlekar för att rymma olika aktiviteter, såsom läsning och tupplurar.

Gardiner

En artikel om hur man väljer den perfekta gardiner och draperier på My Fancy House noteras att gardiner radikalt kan förändra ett rum, och att ”färgade gardiner skapar en rymlig aspekt medan mörka förvandla ett rum till en bekväm och inbjudande plats.” De rekommenderar också att välja tjockare gardiner för söderläge fönster som kommer att vara i direkt solljus hela dagen och lättare gardiner i apelsiner, gula och bruna för fönster mot andra riktningar, eftersom de kommer att ”liva ljuset” och skapa en välkomnande atmosfär.

Hitta snygga och prisvärda gardiner här: lamellgardiner.

Varma färger på väggarna

I en artikel för bättre hem och trädgårdar, sade professionella färgkonsulten Barbara Jacobs att betydelsen av rummet färg ofta underskattas, och att ”effekterna av färg är subtila och betydande,. Fysiska och psykiska” Hon sade, ”för en lugnare atmosfär, se till att dina färger inte är extremt ljusa” och rekommenderade varmare nyanser som apelsiner, gula och neutrala bruna för mysigaste nyanser.

Mjuka mattor

Enligt Nancy Mitchell, erfaren skribent på Apartment Therapy, är en mönstrad matta med en struktur som du vill beröra ett bra sätt att lägga till komfort och värme till ett rum. Att inte tala om mattor på kala golv att hålla i värme, vilket innebär att de bokstavligen värmer ditt utrymme.

 

Var uppmärksam på belysning

Belysning är en oerhört viktig del i skapandet atmosfär i ett utrymme. I en artikel för WholeLiving, Joseph A. Rey-Barreau, en ljusdesigner med den amerikanska Lighting Association betonade att undvika ljusa eller [fluorescens] fluorescens lampor, i stället välja golv och bordslampor med dimmer. ”Att inte använda en dimmer är som att köpa en radio utan volymratt”, säger han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *