Gummimattor till båten

När säsongen är över lägger båtentusiaster ofta mycket tid och pengar på sina båtar medan de är parkerade funder vintern. En stor del av energin läggs på rent kosmetiska förbättringar i form av ommålning och dekorationer. Även ny spännande teknologi som solpaneler eller generatorer är populära. Men en detalj som ofta glöms bort är säkerheten för dig själv och skydd av in båt. Det finns många detaljer i båten man bör se över varje säsong för att försäkra sig om att båten förblir säker och man kan njuta av nästa sommars båtturer tryggt och säkert.

En av dessa detaljer som kan förhindra många olyckor på sjön är gummimattor av hög kvalitet.

Varför bör man använda gummimattor i båten?

Gummimattor används inom mängder av olika områden som industri, djurvård och kök men just i fiske- och fritidsbåtar har de några specifika fördelar

  • Komfort I båtar där man spenderar mycket tid stående på däck är gummimattor utmärkta för att avlasta kroppen och motverka värk i ben och fötter. Detta är samma orsak till varför de ofta används inom lager och industri.
  • Dränage Mattor med hål i hjälper till att hålla ditt båtsdäck torrt även i hård sjö. Detta är samma orsak till varför gummimattor är populära i större kök.
  • Grepp och friktion En mönstrad och räfflad gummimatta ger dig bättre grepp när du går och står på ditt båtdäck. Detta är kritiskt om man rör sig mycket på däcket när man är ute på sjön då vågor och regn annars kan göra däcket väldigt halt och osäkert.
  • Skydd Mattan skyddar det underliggande båtdäcket mot slitage från saltvatten, solljus och andra skador. Att renovera ett slitet båtdäck kan kosta stora summor medan en utsliten gummimatta kan bytas ut för en bråkdel av denna summa.
  • Underlättar renhållning Om man förseglar och behandlar sina mattor vid installation gör detta att de blir mycket lätta att underhålla och hålla rena. Deras livslängd förlängs och man ndviker mögel och svamp.

Det kanske inte är det mest spännande man kan köpa till båten. Men allt detta bidrar till att göra gummimattor till en mycket bra investering som skyddar din båt och ännu viktigare dig själv och dina skeppskamrater. Precis som med andra inköp man gör till sin båt är det viktigt att man tar sig tid att hitta en matta av hög kvalité. En kunnig handlare kan hjälpa dig hitta en gummimatta som passar just din båt samt ge dig tips om hur bör installera och underhålla den för att få ut det mesta av ditt köp.

Ett utmärkt ställe att handla gummimattor på är profillagret och du kan läsa mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *